Abcd
Transskribering
Jeg har 20 års erfaring med transskribering og transskriberer med en hastighed på 4-6 anslag pr. sekund. Omregnet tager det mig 4-4½ time at skrive en lydfil på en time alt efter lydoptagelsens kvalitet og hvordan det færdige materiale skal være.
Jeg transskriberer kun danske lydfiler.
Hvordan optager man lydfiler?
I takt med den teknologiske udvikling er der flere og flere måder, hvorpå du som kunde kan optage dine lydfiler til mig, så jeg kan skrive dem. Da jeg startede, var det primært på små dikteringsbånd, men i dag har vi mulighed for lydoptagelser via Ipad, mobiltelefoner, diktafoner osv.
Hvordan får man lydfilerne sendt til mig?
Internettet er en vidunderlig størrelse, og der er ingen begrænsning geografisk for, at jeg kan skrive for dig. Der findes et hav af muligheder – også gratis programmer – så du kan sende lydfiler til mig, fx kan du bruge gratisprogrammerne www.wetransfer.com eller DropBox.
Hvad koster det?
Der er meget stor forskel på, hvad de enkelte firmaer tager for transskribering, – og hvordan det bliver afregnet. Det kan derfor betale sig for dig, at du bruger lidt tid på at regne efter, hvad dit projekt kommer til at koste i transskribering.
Måske er timeprisen lav, men til gengæld bruges der længere tid – eller omvendt. Læs gerne mere under priser
Spar penge!
For at producere den bedste lydoptagelse er der nogle få ting, du kan have med i overvejelserne, hvilket er med til at gøre det færdige materiale bedre og mindske timeforbruget:
- præsenter gerne den eller de personer der er på optagelsen ved, at den enkelte person selv siger sit navn efterfulgt af en kort sætning, eks. “Mit navn er Jette Kildegaard. Jeg er selvstændig med speciale i transskribering af danske lydfiler”. Derved kan jeg genkende stemmen og nemmere forbinde korrekt til navnet.
- sørg for at lyden er skruet højt op på optageren, – jeg kan ikke skrue højere op, end optagelsen er optaget, hvorimod jeg godt kan skrue ned, hvis det er for højt.
- vær opmærksom på hvor du befinder dig under optagelsen. Det er fx rigtig hyggeligt at sidde ude i haven en dejlig sommerdag, men der er måske bilstøj i baggrunden, blæst der går i mikrofonen, eller andre lyde der forringer kvaliteten.
- undgå baggrundsstøj eller rum, hvor lyden runger.
- det er bedst, at man ikke spiser eller drikker under optagelserne, hvilket naturligt forringer optagelserne.
- stil mikrofonen i midten mellem de personer, der er med på optagelsen.
- stil gerne mikrofonen på et underlag i stedet for direkte på et bord – brug fx en musemåtte.
- lav en testoptagelse før du går i gang med den rigtige optagelse – er kvaliteten i orden? Du kan sagtens optage på eks. en smartphone eller lignende. Men det er desværre også min erfaring, at nogle smartphones, tablets o.lign. bestemt ikke er egnet til at optage på. Derfor er det en rigtig god ide, at du tjekker det godt og grundigt, før du for alvor går i gang. Det materiale du får retur fra transskribering, vil altid afspejle det forarbejde, du har gjort i forhold til optagelserne – hvilket også kan betale sig økonomisk, da det er meget hurtigere at transskribere en god lydfil, – og så sparer du penge!